Psiholog Terapie de cuplu Pitesti

Home » Psiholog Terapie de cuplu Pitesti

Problemele abordate in cadrul sedintelor de consiliere:

  • Constientizarea si exprimarea EMOTIILOR.
  • ✓ Managementul dificultatilor in CUPLU, cauzate de:

certurile frecvente,

– problemele la locul de munca,

– discrepanta intre dorinte si asteptari,

lipsa comunicarii intre parteneri.

  • ✓ Probleme legate de gestionarea unei situatii de:

– divort,

– separare,

– infidelitate, gelozie,

– insatisfactie,

– violenta verbala si/sau fizica,

– pierderea unei persoane dragi.

  • ✓ Relatii tensionate cu familia de origine.
  • ✓ Indecizia de a ramane in relatie.
Cabinet psihologic Pitesti-Receanu Gratiela
Psiholog Gratiela RECEANU

 

 

 

 

Suna ACUM pentru o programare!

0745428162

 

Iata cum pot sa te ajut, ca Psiholog, in relatia cu partenerul tau:

✅De ce merg la psiholog?

Adesea, cuplurile vin la psiholog ca fiind ultimă soluție pentru problema lor. Prin urmare, foarte des, se crede că terapia de cuplu este destinată cuplurilor aflate în dificultate.

Cu toate acestea, consilierea psihologica este și pentru cei care pur și simplu doresc să dea o nouă viață relației lor și/sau care doresc să reflecteze împreună și să îmbunătățească relatia pe care au construit-o.

Oamenii caută soluții pentru diferite tipuri de probleme și fiecare cuplu este diferit.

✅Cum ma ajuta psihologul?

Psihologul, în terapia de cuplu, lucreaza ca un mediator care ajută ambii parteneri să-și exprime gândurile și sentimentele, să identifice și să clarifice posibilele probleme.

Eu, in calitate de psiholog, sunt aici pentru a ajuta cuplul să găsească o modalitate de a face față conflictelor pe care nu le-au putut rezolva eficient singuri.

 În cadrul actului de consiliere, atenția se va concentra asupra percepției fiecăruia asupra diferitelor probleme, precum și asupra percepției relației în aspectul ei de ansamblu.

Psihologul ofera fiecarui partener mijloacele sa-si exprime insatisfactia fata de relatie si nu fata de celalat partener.

✅De fapt, care este scopul terapiei?

Scopul terapiei nu este de a determina cine are dreptate sau cine a greșit, ci mai degrabă de a restabili sau de a îmbunătăți comunicarea, de a sugera schimbări în anumite comportamente și de a face relația confortabilă și plăcută din nou.

În cadrul terapiei, intrebarile pe care le pune psihologul pot oferi cuplului o nouă perspectivă, în care reînvăță cum să-si vorbeasca și să se asculte. Apoi, psihologul poate acționa ca un mediator, încercând să clarifice neînțelegerile în comunicare. Este adesea dificil pentru cupluri să facă acest lucru singuri, deoarece sunt implicați emoțional în situație.

În cele din urmă, psihologul îi poate ajuta pe parteneri să ia în considerare alte modalități de a face față situațiilor problematice.

Trebuie să știi că, de multe ori, problemele vieții de zi cu zi au impact asupra relațiilor intime.

✅Cum se vor desfasura sedintele de consiliere?

Fie în cuplu sau individual, fiecare act de consiliere începe cu o clarificare a cererii. Nu este vorba doar de a vă auzi așteptările și nevoile, ci și de a vă cunoaște și de a vedea dacă este posibil să întreprindeți o muncă terapeutică cu psihologul.

Această clarificare durează de la una, până la două sesiuni.

Urmeaza stabilirea unor obiective concrete, dorite de ambii parteneri.

Apoi începe consilierea propriu-zisă.

În timpul acesteia din urmă, psihologul lucrează în principal cu ceea ce aduci tu.

Prin experiențele tale zilnice, pozitive sau negative, vor fi abordate funcționarea, blocajele și punctele tale forte. Pornim de la fapte recente și apoi ne schimbăm atenția și obținem o viziune mai globală despre tine, relația și relațiile tale.

Pe parcursul procesului de consiliere, se analizeaza și istoria familiei fiecărei persoane. A ști de unde venim ne permite să înțelegem mai bine căile de viață pe care le luăm și să facem alegeri mai informate.

Tehnicile aplicate difera de la caz, la caz si  vor fi adaptate in functie de natura problemelor, severitatea lor si de modul in care de realizeaza relatia terapeutica.

✅Ca psiholog in terapia de cuplu

Ma straduiesc sa ofer clientilor un mediu sigur din punct de vedere emotional, in care acestia sunt liberi sa vorbeasca deschis despre evenimentele din trecut si prezent, sa-si exprime emotiile, sa povesteasca fara teama de a fi judecat.

Sunt permise si acceptate diferentele de opinie cu conditia ca ele sa fie comunicate cu respect.

Astfel se va crea un climat de speranta, de calm si dialog intre toti membrii cuplului.

Te astept, la cabinetul meu ☛ Psihoconsilier, pentru a parcurge  impreuna drumul spre o stare de bine.

Suna ACUM pentru o programare!

0745428162

Ce inseamna -Consiliere sistemica de cuplu si familie?

Consilierul sistemic de cuplu si familie este un colaborator, al cuplului sau al membrilor familiei, care incearca impreuna …